
- 14 Φεβρουαρίου 2013
- 0 Μου Αρέσει
- 253 Προβολή

Διάρκεια: 1 ώρα
Υλικά:
1 πατάτα
100 γραμμάρια μυζήθρα
1 αυγό
1 κουταλιά ζάχαρη
Ξύσμα 1 πορτοκαλιού
200 γραμμάρια αλεύρι
1 κουταλιά μαγιά σκόνη
1 ποτηράκι λικέρ πορτοκάλι
1 πρέζα αλάτι
λάδι για το τηγάνισμα
1 κουταλιά ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
Βράζετε την πατάτα και την περνάτε από τη μηχανή του
πουρέ μαζί με τη μυζήθρα.
Ανακατεύετε καλά σε λεκάνη τον
πολτό της πατάτας και μυζήθρας με το αυγό
προσθέτετε τη ζάχαρη, το ξύσμα του πορτοκαλιού,
το αλεύρι και τη μαγιά, το λικέρ το αλάτι, δουλεύοντας με ξύλινο
κουτάλι μέχρι να πετύχετε μια πάστα λεία και ομοιογενή,
που την αφήνετε ν’ αναπαυτεί για μισή ώρα.
Κόβετε με αλευρωμένα χέρια κομμάτια πάστας και τα πλάθετε μικρές πίτες.
Τις τηγανίζετε σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν κι από τις δύο πλευρές, τις στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί και τις πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και λίγο κανέλα
Αφήστε μια κριτική
Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.